miercuri, 29 martie 2017

Facem ceea ce suntem datori să facem: valorificând trecutul, salvăm viitorul!

Duminică, 2 aprilie 2017, la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, tinerii membri ai "Ateneului Sfântului Pantelimon" şi-au propus să reitereze experienţa de anul trecut, când - în semn de solidaritate cu restul comunităţii parohiale angrenata într-un amplu proiect de pictare a bisericii greu încercată după incendiul din 2012 - au ales să susţină prin resursele obţinute din propriile proiecte pictarea pe fresca din Sfântul Altar a Sfântului Ierarh Spiridon oferind suma de 800 lei, oferind astfel un exemplu pentru proiecte similare iniţiate de adulţi.

Departamentul pentru copii şi tineret a difuza special în acest sens un număr din publicaţia intitulată "Ateneul Sfântului Pantelimon" care cuprinde cuvântarea CRUCE ŞI ÎNVIERE a părintelui Sorescu-Munteanu Vasile Gh. (1909 - † 1985), consilier referent Episcopia Tomis - Constanța care a găsit - cu ajutorul Patriarhului de vrednică pomenire Justinian Marina şi al Episcopului de Tomis, Chesarie Păunescu - un  refugiu la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc, scăpând astfel pentru aproape 10 ani de ancheta Securităţii comuniste.

Periodicul mai cuprinde un articol publicat de părintele Gh. Sorescu în calitate de consilier referent al Episcopiei Tomis – Constanța în revista eparhială "Tomis" referitor la campania militară românească din Basarabia şi Transnistria (iunie–noiembrie 1941), militând din tot sufletul pentru eliberarea Basarabiei.

Punerea în valoare a articolelor concepute de înaintaşii preoţilor şi credincioşilor de la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc a avut ca scop susţinerea demersului comunităţii parohiale de a repicta biserica după dezastrul produs în urma incendiului din 2012.

În urma demersului Departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon, duminică, după Sfânta Liturghie, cu ocazia lansării acestui număr de colecţie din periodicul "Ateneul Sfântului Pantelimon" s-a strâns suma de 500 lei, care a fost donată parohiei Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc!

Niciun comentariu: