luni, 13 martie 2017

Expoziție interactivă cu sprijinul elevilor ŞCOLII GIMNAZIALE „Maica Domnului”


Cu ocazia celei de a X-a ediţii a manifestării religios-culturale intitulată ,,ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Teatru "Metropolis" a avut loc expozitia de icoane pe lemn”Ateneul Rugului Aprins" realizată de membrii Departamentului pentru copii şi tineret „Ateneului Sfântului Pantelimon din Bucureștii”.

Expoziţia a prefațat prezentarea piesei de teatru creştin "Brâncoveanu, Ivireanul, iubire de Biserică şi neam" la care au participat interactiv (vezi foto) 50 de elevi ai ŞCOLII GIMNAZIALE „Maica Domnului”.

În acest context, doamna profesor Julieta Mihăilescu - directorul ŞCOLII GIMNAZIALE „Maica Domnului” şi părintele Teleanu Bogdan - preot slujitor al bisericii Sfântul Pantelimon au semnat protocolul de colaborare „Biserica, prietena şcolii mele – 2017” în scopul educării moral-creştine şi dezvoltării caracterului şi personalităţii copiilor şi tinerilor din parohie.

"Ateneul Rugul aprins” cuprinde un număr de 20 de icoane pictate pe lemn de către membrii Depar­tamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântul Pantelimon sub coordonarea artistului Pioară Oprea, care în prezent se ocupă şi de repictarea Bisericii „Sfântul Pantelimon”-Foişorul de Foc din Bucureşti.
















ARHIVA MEDIA 
 1. Expoziție de icoane la Teatrul Metropolis din București, 10 Martie 2017

Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon din București organizează astăzi începând cu ora 11:00 o expoziție de icoane pe lemn, pentru a o doua oară în anul 2017, la Teatrul Metropolis. Evenimentul are loc în cadrul prezentării piesei de teatru „Brâncoveanu și Ivireanul, iubire de Biserică și neam”. Ateneul „Rugul aprins” cuprinde un număr de 20 de icoane pictate pe lemn de către membrii Depar­tamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântul Pantelimon sub coordonarea artistului Pioară Oprea, care în prezent se ocupă şi de repictarea Bisericii „Sfântul Pantelimon”-Foişorul de Foc din Bucureşti. (M.L.)

Niciun comentariu: