duminică, 12 februarie 2017

2. Ateneul Rugului Aprins 2017

Abstract: ”Ateneul Rugului Aprins”, astfel se intitulează proiectul cu care biserica Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti intenţionează să participe la mai multe expozitii in luna martie 2017, precm si la concursul national „Icoana şi Şcoala mărturisirii“ închinat iconarilor şi apărătorilor Ortodoxiei. 

 Duminică, 12 februarie 2017, după Sfânta Litrughie, au continuat lucrarile din cadrul atelierului de pictură pe lemn ”Ateneul Rugului Aprins” desfasurate in cadrul  semestrului I al Şcolii catehetice de duminică dedicat Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română

Copiii au pictat cu constiinta ca opera lor va contribui la o cercetare mai atentă a trecutului şi o valorificare a suferinţei celor care au suferit temniţă grea pentru mărturisirea credinţei creştine, potrivit cuvântului evanghelic care spune “în temniţă am fost şi aţi venit pe la Mine” (Mt. 25, 36). 

Departamentul pentru copii si tineret Ateneul Sf. Pantelimon spera ca seminţele Cuvântului lui Dumnezeu semănate cu ajutorul icoanelor să rodească multă multă milostivire în sufletele tuturor pentru ca experienţa amară şi tragică a ideologiilor străine şi duşmane fiinţei neamului românesc încreştinat încă de la naşterea sa în istorie, aşa cum a fost comunismul, să nu se mai repete. 

Cei 20 de copii şi tineri de la parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti au inceput să dea viaţă unor icoane care sa tamaduiasca rănile adânci din suflete şi conştiinţe lăsate de regimul comunist din România si care speram sa poata fi admirate in cadrul unor expozitii organizate pe parcursul lunii martie 2017, precum si în cadrul proiectului national „Icoana şi Şcoala mărturisirii“ închinat iconarilor şi apărătorilor Ortodoxiei.

ARHIVA FOTO




























Niciun comentariu: