miercuri, 7 decembrie 2011

LECTIA 12: 11 Decembrie 2011

I. ŞCOALA PAROHIALĂ DE DUMINICĂ
11 decembrie 2011
orele 11.30-12.30
Programul catehetic din cadrul Scolii de duminica va cuprinde:

- 20 min.: Cateheza "HRISTOS ÎMPĂRTĂŞIT COPIILOR/ALEGE ŞCOALA",

- 20 min.: SĂ ÎNVĂŢĂM COLINDE! (proiect în cadrul catehezei duminicale "HRISTOS ÎMPĂRTĂŞIT COPIILOR/ALEGE ŞCOALA"),
- 20 min.: Repetiţie generală pentru sceneta de Crăciun O POVESTE DE CRĂCIUN.(distribuirea numărului 2 din revista ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON care conţine sceneta de teatru "O poveste de Crăciun" - descarcă numărul 2 din arhiva de aici)
- Agapă duminicală pentru copii,
- 20 min.: COPILUL, BĂTRÂNUL ŞI PÂINEA (un proiect care constă în deplasarea unora dintre membrii Şcolii de duminică la domiciliul unor persoane vârstnice din parohie pentru a le oferi o bucată de pâine).

II. HRISTOS ÎMPĂRTĂŞIT ADULŢILOR CU AJUTORUL COPIILOR
orele 16.30-19.00

- 20 min: proiectul HRISTOS ÎMPĂRTĂŞIT ADULŢILOR CU AJUTORUL COPIILOR care constă în vizionarea de către adulţi a înregistrării video a scenetei "Şcoala călugăriei", realizată de copii în cadrul programului "Hristos împărtăşit copiilor". Această scenetă de teatru a servit la catehizarea adulţilor în cadrul unui proiect care doreşte să valorifice efortul copiilor de a pune în scenă viaţa Sf. Dimitrie Basarabov folosind o strategie pe cât de ingeniosă, pe atât de util, ce demonstrează că în comunitatea creştină putem învăţa unii de la alţii, indiferent de vârstă. Sceneta "Şcoala călugăriei", dedicată vieţii Sf. Dimitrie Basarabov, Ocrotitorul Bucureştilor, ascunde în spate o întreagă teologie prin care practic, în felul acesta copiii îşi catehizează părinţii.
- 20 min.: Noua generaţie de creştini în societatea de consum! (discuţie pe marginea unei înregistrări audio-video, cum este spre exemplu cea de mai jos)

Niciun comentariu: