luni, 28 august 2017

Ateliere de pictură şi bibliotrecă în cadrul Şcolii de duminică de la parohia Sf. Pantelimon


Duminică, 27 august 2017, la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, s-a desfășurat cel de-al doilea atelier de pictură "Cu Hristos în suferinţă" din cadrul Şcolii de duminică, la care au participat aproximativ 25 de copii şi tineri.  
Membrii şi voluntarii Ateneului Sfântului Pantelimon care au participat la acest atelier au ascultat cuvântul la Evanghelia duminicală despre "Tănărul bogat", o pledoarie în favoarea protejării copiilor, inclusiv a celor care suferă de pe urma stigmatului pus din cauza faptului că sunt credincioşi practicanţi. "Trebuie să avem tăria de a recunoaşte că în proximitatea noastră există copii care  suferă umilinţa, hărțuirea și intimidarea din motive religioase, confruntându-se cu un real fenomen de bullying", a fost mesajul pe care responsabilii Departamentului pentru copii şi tineret de la biserica Sfântul Pantelimon au încercat să-l transmită tuturor celor prezenţi.
După Sfânta Liturghie, copiii prezenţi au ales din biblioteca organizată ad-hoc în curtea bisericii cărţi cu tematică religioasă. Cu acest prilej, Departamentul pentru copii şi tineret a donat pentru biblioteca parohială peste 600 de cărţi cu conţinut religios. Cărţile au fost dăruite Departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon de către doamna Viorica Grădinaru, în memoria fiicei sale, Alina, unul din voluntarii programului Ateneul Sfântului Pantelimon trecuţi de curând la cele veşnice. 
Restul programului catehetic a fost dedicat continuării lucrului la icoana Iisus Hristos Pantocrator , o reproducere după icoana artisului Pioară Oprea pictată în Turla Pantocrator a bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc după incendiul din 2012.
ARHIVA FOTO




































Niciun comentariu: