marți, 13 decembrie 2016

Biserica şi Şcoala, împreună de Crăciun, 19 decembrie 2016

Întrucât relația dintre Școala Gimnazială „Maica Domnului” și Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" este una specială, iar relaţiile speciale se verifică mai ales în momente speciale aşa cum este praznicul Naşterii Domnului, Biserica şi Şcoala l-au aşteptat împreună pe Moş Crăciun care a sosit luni, 19 decembrie 2015, începând cu ora 16.00 la biserica „Sfântul Pantelimon” - Foişorul de Foc din Bucureşti.

Serbarea de sfârşit de an 2016 organizată cu acest prilej, intitulată "Biserica şi Şcoala, împreună de Crăciun", a fost una cu atât mai specială cu cât copiii prezenţi în biserică l-au însărcinat pe Moş Crăciun cu o misiune la fel de specială şi anume de a primi în sacul său jucăriile pe care ei le-au donat pentru nişte copiii speciali care în alte condiţii nu le-ar fi primit din cauza sărăciei.

În aș­teptarea lui Moș Crăciun, copiii care au venit cu daruri pentru alţi copii săraci la biserica „Sfântul Pantelimon” au participat la un spectacol în care au fost prezentate datini și obiceiuri româneşti, precum şi piesa de teatru "Poveste de Crăciun" pusă în scenă de colegii lor de la Școala Gimnazială „Maica Domnului”. 

Colaborarea dintre Școala Gimnazială „Maica Domnului” și Biserica „Sfântul Pantelimon” a început în urmă cu aproape un deceniu. Prin această cooperare se realizează o completare a actului educațional, iar mai presus de aceasta, comuniunea între oameni (indiferent de starea lor socială), precum și apropierea copiilor de Dumnezeu. 

Înainte de acest eveniment, preoţii de la biserica Sfântul Pantelimon vor "merge cu icoana" în vizită pastorală la bolnavii internaţi la Aşezământul Sfântul Nectarie din incinta acestei biserici parohiale.
ARHIVA MEDIA
1. Agerpres, 21.12.2016

 2. Ziarul Lumina, 22.12.2016
 
 
 
 
 
 
 Luni, 19 decembrie 2015, la Biserica „Sfântul Pantelimon”-Foişorul de Foc din Bucureşti, a avut loc evenimentul `Biserica şi Şcoala, împreună de Crăciun”, organizat de Școala Gimnazială „Maica Domnului” din Capitală și Departamentul pentru copii şi tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” al bisericii. În așteptarea lui Moș Crăciun, copiii care au venit cu daruri pentru alţi copii săraci au participat la un spectacol în care au fost prezentate datini și obiceiuri româneşti, precum şi piesa de teatru „Poveste de Crăciun”, pusă în scenă de colegii lor de la școala gimnazială. La final, drept mulţumire pentru spectacol şi daruri, aceştia au primit din partea lui Moş Crăciun cadouri. „Colaborarea dintre Școala Gimnazială «Maica Domnului» și Biserica «Sfântul Pantelimon» a început în urmă cu aproape un deceniu. Prin această cooperare se realizează o completarea actului educațional, iar mai presus de aceasta, comuniunea între oameni (indiferent de starea lor socială), precum și apropierea copiilor de Dumnezeu”, a spus părintele Bogdan-Aurel Teleanu, slujitor la această biserică.
3. Agentia de presa BASILICA, 22.12.2016












Aproximativ două sute de copii de la Școala Gimnazială Maica Domnului au prezentat luni, 19 decembrie 2016, un spectacol de Crăciun la Biserica Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti. Ei au adus daruri pentru mai mulți copii cu posibilități financiare reduse din parohie.
Evenimentul s-a intitulat Biserica şi Şcoala, împreună de Crăciun și a fost organizat de Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon, în colaborare cu Școala Gimnazială Maica Domnului.
Copiii au prezentat datini și obiceiuri românești, dar și piesa de teatru Poveste de Crăciun.
La final, când și-a făcut apariția Moș Crăciun, toți copiii au fost răsplătiți cu sucuri, fructe și dulciuri.
Colaborarea dintre Școala Gimnazială Maica Domnului și Biserica Sfântul Pantelimon a început în urmă cu aproape un deceniu. Prin această cooperare se realizează o completare a actului educațional, iar mai presus de aceasta, comuniunea între oameni, indiferent de starea lor socială, precum și apropierea copiilor de Dumnezeu, a precizat Părintele Bogdan-Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon.
ARHIVA FOTO 


























Niciun comentariu: