luni, 7 noiembrie 2016

Spectacol de teatru creştin cu scop umanitar la Colegiul Naţional Mihai Viteazul

Protoieria Sectorul II Capitală şi L.T.C.O.R. filiala Sector II în parteneriat cu Compania Teatrală Zona a organizat spectacolul de teatru creştin cu scop umanitar Brâncoveanu si Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 12, 30.
Piesa de teatru abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să deschidă o pagină de istorie care scoate în evidență portretele de excepție ale Sfinților Brâncoveni și al Sfântului Antim Ivireanul. Spectacolul își propune să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Victor Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Alexandru Ionescu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. De asemenea, regia este semnată de Ivona Boitan, decor şi costume Ileana Zirra, manager de proiect Malvina Roșu. Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti. La spectacol sunt invitaţi să participe elevii şi profesorii Colegiului Național „Mihai Viteazul", Şcolii Gimnaziale Maica Domnului,Şcolii Gimnaziale Anastasia Popescu, ai altor unităţi şcolare din apropiere, precum şi parteneri şi susţinători ai proiectului teatral etc. 

 Scopul umanitar al acestui eveniment cultural-artistic l-a constituit ajutorarea copiilor nevoiaşi din comunităţile marginalizate în prejma sărbătorilor de iarnă prin intermediul campaniei de solidaritate „Uniţi dăruim bucurii”. Spectacolul a fost oferit gratuit de Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Şcoala Gimnazială Maica Domnului, Şcoala Gimnaziala Anastasia Popescu, biserica Iancu Vechi-Mătăsari şi biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.

Conformându-ne principiului Ateneului Sf. Pantelimon că "Fiecare icoană pictată în atelierele noastre de creaţie trebuie să facă cel puţin o faptă bună înainte de intra în posesia celui care a creat-o!", cu prilejul acestui spectacol tuturor spectatorilor le-a fost oferită în dar o copie după o icoanele cu chipul Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României realizată de copiii care au interpretat rolul Brâncovenilor, membrii ai trupei de teatru parohial ATENEUL SF. PANTELIMON.

ARHIVA FOTO

























ARHIVA MEDIA 
1. Romania Crestina - Scoala, Teatrul si Biserica. Drama brancovenilor jucata de copii -
Published on Nov 14, 2016 TRINITAS TV

2.  Spectacol de teatru creştin cu scop umanitar - Ştirile TRINITAS TV, 9 noiembrie 2016



3. TEATRU LA LICEU – Radio TRINITAS (Un material realizat de Angelica Biruță) 


Cea de-a treia  reprezentație a spectacolului de teatru creștin „Brâncoveanu si Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam” a avut loc ieri (9 nov), în Sala  de Festivităţi a Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Capitală.
            Piesa de teatru s-a jucat cu sala plină, iar elevii au putut să vadă un episod istoric, transpus în versuri, realizate de părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti.
            Spectacolul redă scena trădării domnitorului Constantin Brâncoveanu de către Cantacuzini, dar și trăirile Mariei Brâncoveanu înainte și după momentul decapitării domnitorului, alături de fiii săi iubiți.
            Despre viziunea artistică, dar și trăirile din spatele cortinei ne vorbește Angelica Biruță, care a asistat la spectacol:
Următoarea reprezentație a spectacolului „Brâncoveanu si Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam” va avea loc, duminică, 13 noiembrie,  de la ora 18, la Palatul Patriarhiei, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”. Accesul se face pe bază de invitație.



4. Spectacol de teatru creştin cu scop umanitar - Cotidianul ZIARUL LUMINA, 11 noiembrie 2016


Protopopiatul Sector 2 Capi­tală şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Sector 2, în parteneriat cu Compania teatrală „Zona”, a organizat miercuri, 9 noiembrie 2016, spectacolul de teatru creştin cu scop umanitar „Brâncoveanu şi Ivirea­nul, iubire de Biserică şi neam”, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Spectacolul şi-a propus să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor. Din dis­tri­buţia spectacolului au făcut parte actorii: Ana Calciu, Damian Victor Oan­cea, Magda Catone, Mihai Coa­dă, Ovidiu Cuncea, Ti­beriu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Ale­xandru Ionescu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. Regia este semnată de Ivona Boitan, decor şi costume Ileana Zirra, manager de proiect Malvina Roșu. Textul piesei este semnat de părintele Bog­dan Aurel Teleanu, preot slu­jitor la Pa­ro­hia „Sfântul Pantelimon”-Foi­şorul de Foc din Bucu­reşti. Sco­pul spectacolului a fost ajuto­ra­rea copiilor nevoiaşi din comu­nităţile marginalizate, în preajma sărbătorilor de iarnă, prin intermediul campaniei de solidaritate „Uniţi dăruim bucu­rii”.
Evenimentul cultural a fost oferit gratuit de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Maica Domnului”, Şcoala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Biserica Iancu Vechi-Mătăsari şi Biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.
Același spectacol se va des­fășura și la Palatul Patriarhiei în Aula „Teoctist Patriarhul”, duminică, 13 noiembrie 2016, ora 18:00. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitație.

Niciun comentariu: