vineri, 7 octombrie 2016

Icoanele cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul se întorc acasă



Duminică, 7 octombrie 2016, icoanele cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul se întorc acasă, în braţele copiilor care le-au pictat, după ce au săvârşit pe parcursul anului 2016 aproape 40 de fapte bune, putând considera din acest punct de vedere că sunt cu adevărat „binefăcătoare”.
Printre evenimentele create cu ajutorul copiilor enumerăm:
1.             PARTENERIATE  INSTITUŢIONALE CU INSTITUŢII, ASOCIAŢII, ORGANIZAŢII. Miercuri, 9 martie 2016, biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc şi Şcoala Gimnazială "Maica Domnului" au organizat în parteneriat la Mănăstirea Antim din Bucureşti Programul acestei ore de religie "altfel", pregătit de copii pentru copii, a cuprins o expoziţie de icoane pe lemn şi o piesă de teatru în care personajul central este Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul. Ca o încununare a efortului lor de cunoaştere, cei peste 25 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Maica Domnului" au ales să întreprindă un pelerinaj la Mănăstirea Antim din Bucureşti.
2.             Dialoguri religios-culturale. În zilele de 27 şi 28 septembrie 2016, la Teatrul Metropolis din Capitală a avut loc premiera spectacolului „Brâncoveanul și Ivireanul, iubire de biserică și neam”, după un text de pr, Teleanu Bogdan, la care şi-a adus contribuţia şi trupa de teatru parohial "Ateneul Sfântului Pantelimon".
3.             Dialoguri religios-culturale. În data de 7 august  2016, l-am invitat pe  editat domnul Tudor-Călin Zarojanu, consilier în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române, să susţină conferinţa cu titlul “Ce-ar fi fost dacă comunismul nu ar fi existat în România?”.
4.             tinerii - solidari în fața suferinței. În ziua de 13 martie 2016, după organizarea vernisajului expoziţiei Sf. Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei",  am efectuat o vizită pastorală la bolnavii internaţi la Aşezământul Sfântul Nectarie din incinta acestei biserici parohiale însoţit de copiii care au participat la vernisaj si au dorit să ofere câte o copie dupa icoanele pictate de ei fiecărui pacient internat in Centrul de ingrijiri paleative Sf. Nectarie din incinta bisericii Sf. Pantelimon.
5.             Tinerii-solidari în faţa suferinţei.  În data de  2 aprilie 2016,  programul a constat în  vizitarea prietenilor Departamentului pentru copii si tineret Ateneul Sf. Pantelimon internati la cele doua Centre de Recuperare Neuropsihiatrica din Sectorul 2 Capitala care, cu acest prilej, au fost împărtăşiţi  şi au primit în dar dulciuri şi copii ale icoanele pictate de ei cu chipul Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, expuse in biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti.
6.             Tinerii în areopag. Dialoguri religios-culturale. În data de  3 aprilie 2016, în prezenţa membrilor Departamentului pentru copii si tineret Ateneul Sf. Pantelimon şi a altor credincioşi din parohie, doamna profesor Ileana Stănculescu a susţinut la invitația noastră conferinţa cu tema "Antim Ivireanu - rafinament postbizantin al simbolicii creştine".
7.             Tinerii în areopag. Dialoguri religios-culturale. În data de  10 aprilie 2016, am acordat diploma BUN CREŞTIN ŞI BUN ROMÂN doamnei Mimea Dimofte, una din mamele care au rezistat cu demnitate în faţa regimului ateu comunist din România şi conferinţa, urmată de un colocviu pe tema Rezistenţei creştine în faţa regimului communist din românia.  
8.             Viaţa în Hristos, Calea spre fericire. În data de 18 septembrie 2016,  după Sfânta Liturghie, la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti s-a desfăşurat campania “Membrii Ateneului Sf. Pantelimon – mesagerii păcii” în vederea susţinerii proiectului de deminare şi recuperare a schitului românesc de la Iordan, lansat în această vară de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă. Campania a cuprins expoziţia de icoane pe lemn cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul şi proiecţia piesei de teatru despre viaţa acestui sfânt ierarh.
9.             Viaţa în Hristos, Calea spre fericire. În data de 25 septembrie 2016,  după Sfânta Liturghie, la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti s-a desfăşurat programul Veniți copii la deminare, ecoul campaniei Atenului Sf. Pantelimon în Ţara Sfântă, care a cuprins proiecţia unui reportaj fotografic realizat de doamna Daniela Avarvarei, citirea scrisorii de mulţumire a părintelui arhimandrit Teofil Anăstăsoaie şi a poeziei scrisă de Maica Melania de la Ierihon ca semn al ecoului deosebit avut pe care iniţiativa membrilor Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" a avut-o în Ţara Sfântă.
10.          Viaţa în Hristos, Calea spre fericire. În zilele de 7, 14, 21 şi 28 august 2016,  după Sfânta Liturghie, la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti s-a desfăşurat tabăra de vară "Prietenii Sf. Ap. Andrei", organizată prin Departamentul pentru copii si tineret "Ateneul Sf. Pantelimon" a cărui principală activitate a constat în participarea la atelierul de pictură pe lemn - clasa pictor Pioara Oprea. În semn de solidaritate cu restul comunităţii parohiale angrenata într-un amplu proiect de reînnoire a picturii bisericii Sf. Pantelimon, participanţii la această tabără au ales să susţină prin resursele obţinute din propriile proiecte pictarea pe fresca din Sfântul Altar a Sfântului Ierarh Spiridon oferind suma de 800 lei.   
11.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!  Duminică, 13 martie 2016, după Sfânta Liturghie, la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc, am organizat vernisajul expoziţiei de pictură pe lemn "Sf. Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei".
12.          Concursurile: bucuria credinţei.  În data de  8 şi 15 mai 2016,  programul a constat în  organizarea unui târg de icoane în vederea strângerii fondurilor necesare organizării unui pelerinaj gratuit, prilej cu care au fost strânsă din donaţii suma de 2000 lei. În acest sens au fost expuse copia în format A4 a icoanei cu chipul Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, pictată anul acesta de membrii Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon.
13.          Concursurile: bucuria credinţei.  În data de 31 iulie 2016,  după Sfânta Liturghie, la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti a debutat tabăra "Prietenii Sf. Ap. Andrei", organizată prin Departamentul pentru copii si tineret "Ateneul Sf. Pantelimon". Programul primei zile de tabăra a cuprins un concurs de şah, coordonat de domnul Iulian Manta, şi un atelier de pictură pe lemn, coordonat de domnul Pioară Oprea. 
14.          Concursurile: bucuria credinţei. În perioada 19-23 septembrie 2016, s-a desfăşurat Festivalul de teatru parohial în şcoală intitulat “Sf. Ierarh Antim Ivireanul, prietenul şcolii mele”  care a constat în proiecţia principalelor piese de teatru religios al cărui scenariu a fost scris de pr. Teleanu Bogdan şi puse în scenă de Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" din care fac parte şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Maica Domnului. 
15.          Concursurile: bucuria credinţei. În ziua de 7 august 2016, s-a desfăşurat concursul de duatlon (bicilism si atletism), organizat de domnul antrenor sportiv Iulian Manta în incinta bisericii Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti.
16.          Concursurile: bucuria credinţei. În ziua de 14 august 2016, cu ocazia zilei porţilor deschise la casa parohială Gh. Popescu Colibași, am organizat un miniconcert de muzică clasică avându-i ca principali interpreţi pe Theodor-Ioan Teleanu (pian) și Mihăiță Neacșu (vioară). După miniconcert, copiii  s-au jucat în curtea casei parohiale.
17.          Concursurile: bucuria credinţei. În ziua de 21 august 2016, am organizat în biserica Sf. Pantelimon-Foișorul de Foc din București o expoziţie de carte. Cunoscând experiența organizării unor biblioteci ambulante asemănătoare, cum a fost cea din grădină sau din autocar, precizăm că această expoziție de carte, intitulată Prietenii Sf. Ap. Andrei s-a transformat de fapt într-o donație de carte pentru toți cei care le-au împrumutat.
18.          Concursurile: bucuria credinţei.  În data de 28 iunie 2016,  impreuna cu trupa de teatru Ateneul Sfantului Pantelimon, am participat pe parcursul zilei  atat la repetitiile, cat si la punerea in scena in vederea vizionarii unei piese de teatru la  Teatru Metropolis din Bucuresti alaturi de renumiti actori profesionisti ai scenei romanesti. Activitatea este dedicata comemorarii in anul 2016 a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul la nivelul Patriarhiei Romane si se inscrie in voluntariatul desfasurat de Departamentul pentru copii si tineret Ateneul Sfantului Pantelimon de la biserica Sf Pantelimon din Bucuresti in cadrul Ligii Tineretului Crestin Ortodox Roman - Protoieria Sectorului 2 Capitala.
19.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!   La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 7 februarie 2016 a debutat programul cultural-educaţional şi social-filantropic intitulat "Cârmuitori bisericeşti şi propovăduitori ai Evangheliei: de la Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu la părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc".  Programul zilei a constat într-un atelier de pictură pe lemn dedicat Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu coordonat de doamna profesoara Camelia Comsia, într-un atelier de martisoare coordonat de doamna profesoara Georgeta Muller,  într-o expoziţie de documente CNSAS despre părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi şi ]n prezentarea făcută mitropolitului Veniamin Constachi de către un urmaş al  acestuia, in persoana domnului GHEORGHE MATEI KOSTACHI, enoriaş al bisericii Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti începând cu anul 1979.
20.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!  La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 13 februarie 2016, în cadrul programului „Cârmuitori bisericeşti şi propovăduitori ai Evangheliei: de la Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul la părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc”, a fost semnat protocolul de colaborarea în scopul educării moral-creştine şi dezvoltării caracterului şi personalităţii copiilor şi tinerilor din parohie. Momentul semnării protocolului de colaborare a continuat cu o vizită la pacienţii internaţi la Centrul de Ingrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" din incinta bisericii spre a le oferi un mic dar din munca lor (necesarul de detergent pe o lună, mărţişoare şi icoane pictate de ei în acest scop), iar apoi cu atelierulul de pictură pe lemn dedicat Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu coordonat de doamna profesoara Camelia Comsia, cu atelierul de martisoare coordonat de doamna profesoara Georgeta Muller, precum şi cu proiecţia piesei de teatru "Sfântul Vodă Brâncoveanu" în care apare ca personaj principal Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul. Programul zilei a fost filmat de o echipă de filmare de la postul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române şi difuzat în cadrul emisiunii „România creştină” din seara zilei de 29 februarie 2016.
21.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!  La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 20 februarie 2016,  în cadrul Şcolii de duminică, sub coordonarea doamnei Camelia Comşia, a fost organizat cel de-al treilea atelier de pictura pe lemn din seria celor dedicate "Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română". Cea de-a doua parte a Scolii de duminica a reprezentat-o Atelierul de mărţişoare coordonat de doamna profesoara Georgeta Muller. Cele două ateliere fac parte din proiect intitulat DIN MILA SFANTULUI PANTELIMON cu care Departamentul pentru copii şi tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON doreşte să participe la concursul national bisericesc "Biserica si Scoala din sufletul meu".
22.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!  La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 28 februarie 2016,  cu ocazia zilei de 1 martie 2016, copiii din cadrul Departamentului „Ateneul Sfântului Pantelimon” îndrumaţi de doamna Georgeta Muller au organizat târgul parohial „Mărţişorul Ateneului Sfântului Pantelimon” si atelierul de creatie literara cu scopul de a participa la concursul de poezie STIHURI ORTODOXE. Iniţiativa copiilor urmareste promovarea conceptului "Sport pentru sănătate sufletească şi trupească!". Practic, pentru a doua luna consecutiv, prin organizarea targului de martisoare, Departamentul pentru copii şi tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” ii sustine initiativa domnului Iulian Manta de a antrena copii fara posibilitati, sperand ca in felul acesta sa ofere o sansa in plus proiectului initiat de acest inimos sportiv.
23.          CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI! 
La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 27 ianuarie 2016 am organizat  în parteneriat cu Şcoala Gimnazială "Maica Domnului" programul cultural-sportiv şi social-filantropic intitulat "Prin mila Sfântului Pantelimon" al cărui obiectiv principal este promovarea conceptului "Sport pentru sănătate sufletească şi trupească!".În cadrul Orei de Religie, proiecţia piesei de teatru "Lumina Sfântului Andrei" în interpretarea elevilor clasei a III-A sub coordonarea d-nei învăţător Daniela Ignat a dat semnalul participării Şcolii Gimnaziale "Maica Domnului" şi bisericii Sfântul Pantelimon din Bucureşti la "Concursul naţional de creaţie - Biserica şi Şcoala din sufletul meu", desfăşurat la nivelul Protoieriei Sectorului II Capitală. Invitatul de onoare a fost părintele Ciprian Tudor, în calitate de preşedinte al Ligii Tineretului Creştin Ortodox - Filiala Sector II Bucureşti, care a apreciat efortul comun al Şcolii şi Bisericii de a susţine sportul şi copiii care au nevoie de ajutor în acest sens.  
CONCURSURILE: BUCURIA CREDINŢEI!  La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua de 24 ianuarie 2016 am organizat  programul social dedicat împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) intitulat “Lumina Sfântului Andrei”.  Concret, este vorba de piesa de teatru LUMINA SFÂNTULUI ANDREI care a fost scrisa de pr. Teleanu Bogdan si pusa in scena de elevii clasei a III-a A de la Scoala Gimnaziala 'Maica Domnului' din Bucuresti sub coordonarea doamnei invatator Daniela Ignat cu scopul de a atrage atentia asupra unor cazuri sociale din parohie care necesită atenţie din partea comunităţii. 
24.          Reţeaua integrată a Departamentului parohial de tineret. În data de 24 iulie  2016, am editat şi lansat nr. 25/2016 din periodicul Ateneul Sfântului Pantelimon, publicaţia Departamentului de copii şi tineret care a cuprins o serie de documente inedite referitoare la părintele Gheorghe Sorescu. Donaţiile obţinute din difuzarea acestui nou număr au fost direcţionate spre acoperirea costurilor necesare organizării unei tabere de vară în incinta bisericii Sfântul Pantelimon pe parcursul lunii august 2016.   
25.          Să adoptăm un bunic. În data de  26 iulie 2016, 20 de persoane vârstnice din parohia Sf. Pantelimon au fost vizitate în cadrul programului social-caritativ “Masa Sfântului Pantelimon”. Masa a constat în produse de pui, orez, lactate, pâine, dulciuri şi fructe, precum şi copii ale icoanelor pictate de ei, expuse în biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucureşti.
26.          Să adoptăm un bunic! În data de  1 şi 9 mai 2016, după Sf. Liturghie, 17 persoane vârstnice din parohia Sf. Pantelimon au fost vizitaţi în cadrul programelor social-caritative “Masa Sfintelor Paşti” şi “Masa Blajinilor”. Masa a constat în produse alimentare tradiţionale servite cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului, precum şi copii litografiate în format A4 ale icoanele pictate de ei cu chipul Sf. Mare Mucenic Pantelimon,
27.          Să adoptăm un bunic! În data de  24 aprilie 2016, după Sf. Liturghie, 15 persoane vârstnice din parohia Sf. Pantelimon au primit o masă de Florii constând produse peşte, pâine, dulciuri şi fructe, precum şi copii ale icoanele pictate de ei cu chipul Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, expuse in biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti.
28.      REŢEAUA INTEGRATĂ A DEPARTAMENTULUI PAROHIAL DE TINERET. La parohia Sfântul Pantelimon, în ziua 31 ianuarie 2016 m-am implicat în publicarea primului număr pe anul 2016 al publicaţiei Ateneul Sfântul Pantelimon dedicată comemorării părintelui Gheorghe Popescu-Colibaşi, preot paroh la biserica Sfântul Pantelimon şi co-iniţiator al Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon. Numărul a cuprins un reportaj referitor la implicarea elevilor clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială “Maica Domnului” în atragerea atentiei asupra cazului social a unor copii care doresc să facă sport, deşi nu au posibilităţile materiale necesare. După cum se cunoaşte, 2016 este "Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română", motiv pentru care periodicul parohial cuprinde un fragment dintr-un articol publicat în revista "Studii Teologice" de fiul părintelui Gheorghe Popescu Colibaşi referitor la această temă.  
29.          Reţeaua integrată a Departamentului parohial de tineret. În data de 1 iunie  2016, am participat la emisiunea Biserica si Societatea difuzata de postul Radio Romania Actualitati la invitatia domnului Cristian Curte. Tema centrala a emisiunii a constituit-o activitatea desfasurata in perioada 2008-2016 de Departamentul pentru copii si tineret Ateneul Sfantului Pantelimon de la biserica Sfantul Pantelimon din Bucuresti.
30.          Reţeaua integrată a Departamentului parohial de tineret. În data de 22 mai  2016, am editat şi lansat numărul 24 al periodicului ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, publicaţia Departamentului de copii şi tineret cu acelaşi nume, la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti. 
31.          Reţeaua integrată a Departamentului parohial de tineret. În data de 17 aprilie 2016, am editat şi lansat numărul 23 al periodicului ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, publicaţia Departamentului de copii şi tineret cu acelaşi nume, la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti. 
32.          Reţeaua integrată a Departamentului parohial de tineret. În ziua 6 martie 2016 m-am implicat în publicarea celui de-al doilea număr pe anul 2016 al publicaţiei Ateneul Sfântul Pantelimon (nr. 22) dedicată comemorării părintelui Gheorghe Popescu-Colibaşi, preot paroh la biserica Sfântul Pantelimon şi co-iniţiator al Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon. Numărul a cuprins creaţiile poetice ale copiilor din parohie antrenaţi în atragerea atenţiei asupra cazului social a unor copii care doresc să facă sport, deşi nu au posibilităţile materiale necesare.  Periodicul parohial a continuat să publice amplul articol redactat în 1969 pe această temă de fiul părintelui Gheorghe Popescu Colibaşi în revista "Studii Teologice". În ziua de 13 martie 2016, cu ocazia vernisajului expoziţiei Sf. Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei", am organizat lansarea albumului-catalog "Din mila Sf. Pantelimon. Şcoala virtutii-Educatie prin milostenie".
33.          Pelerinajul – calea spre cunoaştere şi întărire în credinţă. În data de 5 iunie 2016, dupa Sfanta Liturghie, am organizat vizionarea de catre comunitatea parohiala de la biserica Sfantul Pantelimon a reportajului realizat cu ocazia pelerinajului Prietenii Sf. Antim Ivireanul organizat în ziua de 29 mai 2016 la Mănăstirea Snagov şi Mănăstirea Zamfira care a inclus vizitarea Casei Memoriale Nicolae Iorga din Vălenii de Munte şi Aşezamantul Pro Vita al Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Screzii.
34.          Pelerinajul – calea spre cunoaştere şi întărire în credinţă. În data de 29 mai 2016, cei 24 de copii care au participat la atelierul de pictură însoţiţi de părinţii lor au luat parte gratuit la un pelerinaj organizat la Mănăstirea Snagov şi Mănăstirea Zamfira care a inclus vizitarea Casei Memoriale Nicolae Iorga din Vălenii de Munte şi Aşezamantul Pro Vita al Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Screzii. Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București a mai organizat cu acest prilej o bibliotecă în autocar, în cadrul căreia au fost expuse peste 150 de cărţi, care ulterior au fost donate copiilor din Valea Screzii prin bunăvoinţa domnului Constantin Radu.
35.          Pelerinajul – calea spre cunoaştere şi întărire în credinţă. În data de 29 aprilie 2016, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, 20 de tineri din Spania, Serbia, Belgia, Polonia, Italia şi Germania care au efectuat un pelerinaj la Bucureşti prin intermediul comunităţii de la Taizé au participat la slujba scoaterii Sfântului Epitaf în Sfânta şi Marea Vineri. După slujbă, au asistat la proiecţia unei piese de teatru în care unul dintre personajele principale este Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, a cărui icoană de altfel au putut-o admira cu acest prilej în 24 de versiuni pictate de membrii Ateneului Sfântului Pantelimon.
36.          PELERINAJUL – CALEA SPRE CUNOAŞTERE ŞI ÎNTĂRIRE ÎN CREDINŢĂ. Duminică, 20 martie 2016, la Duminica Ortodoxiei, membrii Departamentului pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" au purtat spre a fi sfinţite în cadrul tradiţionalei procesiuni Icoana - fereastră spre Dumnezeu icoanele pe lemn din cadrul expoziţiei de pictură pe lemn "Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei". 
37.          Natura – Darul lui Dumnezeu pentru oameni. În data de 10 aprilie 2016, Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București a organizat pentru copii și tinerii din parohie la o bibliotecă în aer liber, în cadrul căreia au fost expuse peste 150 de cărţi.
38.          Întreţinerea permanentă a paginii de prezentare a activităţilor cu tineretul din parohie http://sfantulpantelimon.blogspot.ro/  (revista online a parohiei pentru activităţi cu tineretul).
39.          Întreţinerea permanentă a paginii de prezentare a activităţilor cu copiii din parohie http://ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.com/ (revista online a parohiei pentru activităţi cu copiii

Niciun comentariu: