duminică, 11 septembrie 2016

Un număr din Ateneul Sf. Pantelimon dedicat susţinerii cu rechizite a copiilor sărmani care frecventează şcoala Maica Domnului din parohie

În data de 11 septembrie 2016, Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" a oferit credincioşilor nr. 26 din periodicul său care conţine o meditaţie despre contextul lumii secularizate în care omul credincios contemporan este nevoit să vieţuiască  adresată participanţilor la tabăra "Prietenii Sf. Ap. Andrei", precum şi o cronică a evenimentelor derulate pe parcursul aceste tabere de vară.

Această ediţie specială a publicaţiei parohiale "Ateneul Sfântului Pantelimon" a fost oferită şi domnului Profesor Dr. Vasile Timis, inspector General MENCS, precum şi tuturor cadrelor didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale Maica Domnului cu ocazia hramului (8 septembrie - Naşterea Maicii Domnului) acestei instituţii de învăţământ la care reprezentanţii Departamentului Ateneul Sfântul Pantelimon au participat la invitaţia doameni directoare Julieta MIHAILESCU. 


Iniţiativa publicării acestui număr a avut ca scop principal intenţia de a-i ajuta, cu rechizite şcolare şi haine, pe copiii care provin din familii defavorizate şi cu posibilităţi materiale reduse din parohie, la începutul anului şcolar 2016-2017, în baza parteneriatului încheiat între parohia Sfântul Pantelimon şi Şcoala gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, intitulat "Biserica, prietena şcolii mele".

De asemenea, în primele săptămâni de şcoală, Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" intenţionează să organizeze la Şcoala Gimnazială Maica Domnului un festival de teatru religios şi o expoziţie de icoane pe lemn. 












Niciun comentariu: