vineri, 29 ianuarie 2016

Primul numar din periodicul ATENEUL SF. PANTELIMON pe 2016, instrumentat in vederea participarii la concursul BISERICA SI SCOALA DIN SUFLETUL MEU


Departamentul pentru copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON organizează duminică, 31 ianuarie 2016, după Sfânta Liturghie, lansarea primului număr din periodicul ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, publicaţia Departamentului de copii şi tineret cu acelaşi nume, la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti. 

Noul număr, dedicat participării Departamentului pentru copii şi tineret ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON la concursul naţional bisericesc "Biserica şi Şcoala din sufletul meu" alături de Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, cuprinde un reportaj referitor la implicarea elevilor clasei a III-a A de la această Şcoală în atragerea atentiei asupra cazului social a unor copii care doresc să facă sport, deşi nu au posibilităţile materiale necesare

După cum se cunoaşte, 2016 este "Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română", motiv pentru care periodicul parohial cuprinde un fragment dintr-un articol publicat în revista "Studii Teologice" de fiul părintelui Gheorghe Popescu Colibaşi referitor la această temă. Facem precizarea că întrucât anul acesta se împlinesc 80 de ani de la momentul alcătuirii în 1936 de către părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi a “Vieţii şi Acatistului Sfântului Pantelimon”, Departamentul pentru copii si tineret a declarat 2016 drept "Anul comemorativ al Părintelui Gheorghe Popescu-Colibaşi".

Publicarea acestui număr din periodicul ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON reprezintă cel de-al doilea pas din proiectul parohial DIN MILA SFANTULUI PANTELIMON cu care Departamentul pentru copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON doreste sa se prezinte la concursul national bisericesc "Biserica si Scoala din sufletul meu".

Niciun comentariu: