marți, 24 noiembrie 2015

O binecuvântată recuperare a numelui părintelui Petru Gh. Savin

Cu ocazia lucrărilor Conferinţei pastoral-misionare a Arhiepiscopiei Bucureştilor, sesiunea din 23 noiembrie 2015,  preoţii participanţi au primit cadou câte un volum din cartea "Chipuri de lumină. Preoţi renumiţi din trecutul Arhiepiscopiei Bucureştilor" (Editura Cuvântul Vieţii, 2015).

Printre chipurile luminoase de preoţi se numără şi părintele Petru Gh. Savin, recunoaşterea meritelor căruia reprezentând semnul unei binecuvântate dorinţe de recuperare a întreg tezaurului de credinţă al Bisericii Ortodoxe Române.

Desigur că se mai pot spune multe despre părintele Petru Gh. Savin, cum ar fi spre exemplu faptul că poate fi considerat unul din precursorii Rugului Aprins de la mănăstirea Antim cu care avea strânse legături atât personale, cât şi intermediate de fratele său, renumitul teolog Ioan Gh. Savin. De aceea, considerăm că prin studiul pe care l-am publicat în acest volum am deschis doar dezbaterea legată de personalitatea complexă a acestui preot care a slujit şi la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.

Dorim să mulţumim pe această cale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) care ne-a înlesnit cercetarea cu tema "Biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti în analele C.N.S.A.S.", studiul despre părintele Petru Gh. Savin publicat în  cartea "Chipuri de lumină. Preoţi renumiţi din trecutul Arhiepiscopiei Bucureştilor" (Editura Cuvântul Vieţii, 2015) constituind parte din această amplă cercetare pe care dorim să o finalizăm până în anul 2017, "Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română".


Niciun comentariu: