miercuri, 26 decembrie 2012

A V-a Gală de colinde şi teatru religios ASPIR 2012

În ziua de 25 decembrie 2012, începând cu orele 12.00, la biserica Sf. Mc. Pantelimon de la Foişorul de Foc, are loc cea de a cincea gală de colinde şi teatru religios Atenul Sfântului Pantelimon - Inspiraţie şi Religie (ASPIR). Programul galei cuprinde interpretarea tradiţionalei piese de teatru POVESTE DE CRĂCIUN, precum şi a mult aşteptatelor colinde cu care copiii îl vor întâmpina pe Moş Crăciun.

Protagoniştii piesei de teatru POVESTE DE CRĂCIUN, participanţi la programul catehetic Şcoala de duminică Generaţia Hristos împărtăşit copiilor, dau viaţă unui scenariu compus de Pr. Dr. Bogdan-Aurel TELEANU despre capacitatea de transformare a omului. Este vorba de un scenariu clasic despre Naşeterea Mântuiorului nostru Hristos care dă expresie modului în care omul face alegerile în viaţă. Personajul principal, Moş Crăciun, un hangiu din Bethleem, are de ales între bucuria de a intra în posesia unui măgăruş sau aceea de oferi un ajutor pruncului Mesia ce urma să se nască în acea noapte. Iniţial optează pentru măgăruş, dar naşterea Mântuitorului Hristos îi va schimba perspectiva materialistă pe care o avea până în acel moment sfânt asupra vieţii. 

Cu acest prilej va fi făcut public programul-cadru pentru realizarea în anul 2013 a proiectului duhovnicesc, cultural şi mediatic intitulat 2013 - Jubileul ASPIR în Parohia bisericii Sf. Mc. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti.

Niciun comentariu: