duminică, 1 ianuarie 2012

Copilul învață iubirea lui Hristos

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința de lucru din 16-17 februarie 2011, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2012 să fie declarat „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor” în Patriarhia Română.

Între manifestările culturale, programate cu prilejul anului omagial, Sectorul teologic-educațional organizează Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”. Concursul se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și urmărește să educe copiii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință.

Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 8712/2011), de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai 2012. Prezentul concept a fost aprobat de Permanența Consiliului Național Bisericesc în ședința din 26 ianuarie 2012.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace etc.

Niciun comentariu: